Fout: Contact formulier niet gevonden.

Follow Us:
Back to top

Sven Steijvers: proactiviteit, de sleutel tot duurzaam succes

 

Sven Steijvers is ondertussen drie maanden aan het werk als hospitality manager bij Soulbricks. Hij neemt ons mee naar zijn verleden, heden en toekomst. 

Stress en hoge werkdruk in de hotelsector

“Op het eerste gezicht lijkt de overstap van de hotelsector naar het managen van coworking spaces en kantoorruimtes misschien wat vreemd. Eigenlijk is het dat niet. Ik heb meer dan 25 jaar in de horeca gewerkt en kan besluiten dat het een veeleisende en stressvolle wereld is. Veel mensen beseffen niet hoeveel er komt kijken bij het bedienen van gasten in gerenommeerde internationale hotels. Het gaat er niet alleen om dat je de gasten voldoende aandacht moet schenken en tegemoet moet komen aan hun behoeften. Het is een constant evenwicht dat je probeert te bewaren om alle mogelijke wensen en trends in de internationale hotelwereld voor te blijven.

Ik had het geluk een deel van mijn carrière op te mogen bouwen in de internationale omgeving van high-end hotels, waar de werkdruk enorm is. Hospitality managers creëren een omgeving waarin gasten en zakenrelaties kunnen gedijen. Ze zijn HR-managers, event managers, locatiemanagers en logistieke tovenaars in één.

Na jaren van interessante uitdagingen en culturele veranderingen kreeg ik de kans om de operationele en commerciële activiteiten te ontwikkelen van 1898 The Post, een prestigieus hotel in het centrum van Gent. Het leek me het juiste moment om mijn Europees en Belgisch netwerk te versterken, dus accepteerde ik het aanbod en genoot van de uitdagingen en taken die me te wachten stonden.

Hotelervaring overbrengen naar een kantooromgeving

Toen ik met de partners van Soulbricks sprak, begreep ik al snel de mogelijkheden van het implementeren van hospitality trends in hun sector. De rest is geschiedenis. Uiteraard ligt er nog een lange weg voor ons, vooral in verband met de snelle uitbreiding van vestigingen en activiteiten. Maar de ambitie van deze groep is duidelijk: coworking- en kantoorruimtes creëren die aan de hoogst mogelijke normen voldoen.

Het is heel interessant om mijn ervaring toe te passen op deze concepten. Nogmaals, we hebben het niet over run-off-the mill ervaringen, niet over gewone faciliteiten. We hebben het over het creëren van een sfeer van welzijn die het hele kantoorconcept omhult. Laten we ook niet vergeten dat we goed thuis zijn in duurzaamheid en ecologische vraagstukken en oplossingen, waar opnieuw een andere reeks oplossingen toegepast kunnen worden.

De toekomst

Iedereen kan koffie en vergaderzalen aanbieden, of zelfs lunches verzorgen. Maar hoe kan je je klanten, hun externe partners en hun contacten tevreden stellen? Hoe kun je een milieubewuste, maar toch luxueuze en productieve werkplek ontwikkelen? Dat is de uitdaging die we de komende maanden gaan aanpakken. In alle operationele vestigingen van Soulbricks en ook in de toekomstige vestigingen.

De verwachtingen binnen de groep en de verschillende projecten die mijn aandacht vragen zijn enorm. Ik ben ervan overtuigd dat we er klaar voor zijn.