g

Gravida proin loreto of Lorem Ipsum. Proin qual de suis erestopius summ.

Recent Posts


  Follow Us:
  Back to top

  O-Forty en Soulbricks bouwen en ontwikkelen de technologiecampus van de toekomst

  Global Estate Group ontwikkelde een boeiende nieuwe site in Brugge/Oostkamp: O-Forty, een onderzoeks- en technologiepark. Deze campussen zijn een opkomende trend en de Brugse regio is klaar om erop in te spelen.

  Soulbricks is vertrouwd met de ontwikkeling van dit soort projecten en speelt dan ook een innovatieve rol in het versterken van het R&D imago van de site. 

   

  De voordelen van technologiecampussen

   

  Start-ups, onderzoeksbedrijven en innovatieve technologieën groeperen in één cluster is helemaal in. Deze zogenaamde researchparken, technologiehubs of wetenschapscampussen zijn niet verbonden aan een universiteit en brengen heel wat voordelen met zich mee. 

  Aanwerven van nieuwe medewerkers wordt gemakkelijker en een onderzoekssamenwerking tussen bedrijven kan worden vereenvoudigd. Bovendien worden het gemeenschapsgevoel en de dynamiek van deze omgevingen vaak als zeer stimulerend ervaren. Tot slot dragen ze bij aan de communicatie- en marketinginspanningen van een regio en laten ze toe om talent lokaal te behouden. 

  Soulbricks – Squadron: wederzijdse voordelen

   

  Een extra positief gevolg voor Soulbricks is de samenwerking met Squadron, een lokaal gevestigde scale-up die zich richt op de digitalisering en -automatisering van processen. 

  Start-ups en scale-ups ondervinden bij hun groei vaak moeilijkheden op vlak van capaciteitsplanning. Een hele verdieping huren zet de kostenstructuur onder druk en biedt weinig kansen om talent aan te trekken.

  Soulbricks was al betrokken bij het ontwerp en de creatie van de infrastructuur voor het totaalproject en ging daarnaast ook een nieuwe samenwerking aan met Squadron. Hun investeerders besloten om de hele verdieping te kopen, maar stemden ermee in om het in te richten en te exploiteren als een coworking place voor high-level, R&D- en technologie gerichte bedrijven.

  Soulbricks staat in voor de creatie, het ontwerp en de commerciële en logistieke dynamiek. Zo geven we Squadron een kostenefficiënte oplossing om op hun eigen tempo te groeien binnen de stimulerende O-Forty omgeving.

  .

  https://www.youtube.com/watch?v=n51yEnm0s4Y

  De toekomst van regionale coworking

   

  Het verlagen van de drempel voor bedrijven om het ecosysteem te betreden en het vergroten van de aantrekkingskracht van het volledige project, zorgen voor een sterkere positionering van de O-Forty campus. Door gebruik te maken van de vergaderfaciliteiten en de uitgebreide infrastructuur op de nieuwe site kunnen kleine bedrijven groeien. Zo wordt O-Forty voor hen een kans om te groeien.

  De coworking place is niet op een traditionele manier ontworpen. Er zijn naast aparte kantoren ook stille ruimtes en vergaderzalen. Allemaal gericht op langdurige bezetting en uitbreiding.

  Zoals bij de meeste kantoorruimtes van Soulbricks spelen automatisering en het gebruik van apps een belangrijke rol. Op deze manier is flexibiliteit gegarandeerd en wordt uitbreiding naar andere campussen en locaties mogelijk. Momenteel blijken mobiliteit en flexibiliteit, in combinatie met een hyperprofessionele werkomgeving een game changer voor veel organisaties.

  ___________________________________________________________________________