Follow Us:
  Back to top

  Met een meetingcenter haal je het maximale rendement uit jouw pand

  In 2020 heeft de pandemie ons leven grondig door elkaar geschud. Thuiswerken werd de norm en ook nu blijft hybride werken in heel wat ondernemingen mogelijk. De gevolgen voor de vastgoedmarkt zijn niet min. Bedrijven downsizen hun kantoorruimte en er komen heel wat vierkante meters vrij. Tijd voor een nieuwe invulling, maar hoe maak je als eigenaar of projectontwikkelaar je pand opnieuw aantrekkelijk voor potentiële huurders?

  Creëer in no time een sterke community

  In het nieuwe werken is beleving de sleutel tot succes. Bij Soulbricks kiezen we voluit voor een herdefiniëring waar plaats is voor gefocust werken, ontspannen en elkaar ontmoeten. En hoe kan dat beter dan door een deel van het gebouw om te toveren tot een community waar mensen zich welkom voelen. 

  Dat realiseerden we in O-Forty, een site van maar liefst 25.000 vierkante meter die vandaag bruist van het leven. Bij het uittekenen van de plannen gaven we de projectontwikkelaar het advies om het Business & Meeting Center met het oog op community building in te richten. Een ruimte waar plaats is voor een gemeenschappelijk onthaal, een coworkingspace, vergaderzalen die voorzien zijn van de nieuwste presentatietechnieken, break-out rooms en een gemeenschappelijke keuken

  Elke ruimte is ergonomisch ingericht en focust op welzijn en comfort. Het resultaat is een inspirerende omgeving die de productiviteit versterkt en activity based werken optimaal ondersteunt. 

  Een meetingcenter verdient zichzelf terug

  In eerste instantie maak je de site in zijn geheel aantrekkelijk door slechts een klein deel van je totale oppervlakte te herdefiniëren. Het meetingcenter doet namelijk dienst als marketingtool om de andere verdiepingen sneller te verhuren. Kijk bijvoorbeeld naar SkylinE40. Een prachtig gebouw dat na de oplevering de eerste jaren leegstond. Door een gemeenschap te creëren op het gelijkvloers, herleeft het pand van top tot teen.

  Ten tweede hoeven potentiële huurders zelf niet te investeren in allerlei technologische innovaties of vergaderzalen die slechts sporadisch gebruikt worden. Een meetingcenter biedt hen flexibiliteit en dat is enorm aantrekkelijk in het nieuwe werken. Bovendien is workspace management mogelijk. Elk bedrijf kan zich volledig focussen op zijn core business door van de gemeenschappelijke diensten zoals een poetsploeg, IT-expert of receptionist gebruik te maken.

  Tot slot blijkt dat je meer huur kan vragen per vierkante meter als je erin slaagt om een gemeenschap zoals een coworking of business centre te creëren. Zo slaag je erin om toch je rendement te verhogen, terwijl bedrijven hun kantoorruimte downsizen. 
  Expertise nodig om het maximale rendement uit jouw pand te halen? Het Soulbricks-team gaat graag voor jou aan de slag. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.