g

Gravida proin loreto of Lorem Ipsum. Proin qual de suis erestopius summ.

Recent Posts


  Follow Us:
  Back to top

  Pierre van Durme, de nieuwe managing partner bij Soulbricks: “Passie en vertrouwen leiden tot succes.”

  Creativiteit is een waardevol bezit

  In het begin komt Pierre van Durme beleefd en gereserveerd over. En wanneer hij zijn ideeën en visie over Soulbricks uit de doeken doet, nemen passie en enthousiasme al snel de bovenhand. 

  Pierre ging aan de slag als marketeer, maar bouwde doorheen de jaren zijn carrière verder uit in sales en algemeen management. De weg naar zijn succes als ondernemer kunnen we dan ook bijna vanzelfsprekend noemen.

  “Het is verbazingwekkend hoeveel creativiteit je kan ontwikkelen als je je product even goed kent als je broekzak. Ik heb een enorm respect voor mensen die uitblinken in hun vak.”

  Blue oceans

  Bij Lyreco nam Pierre de rol op zich als tussenpersoon met Frankrijk en Nederland. In deze positie ontwikkelde hij een voorliefde voor de markt van kantoormeubilair. Tijdens een job bij Buro Market verdiepte hij vervolgens zijn kennis over de sector.

  Pierre koesterde al langere tijd de ambitie om als zelfstandige aan de slag te gaan. Het wagen van deze grote sprong, leidde tot een succesverhaal. Van ‘meubelverkoop’ met lage marges stuurde hij Buro Project in de richting van de meer holistische en lucratieve markten van concepting en totaalontwerp. Resultaten volgden snel en het bedrijf groeide naar een totaal van 30 mensen.

  “Zoals Chan Kim ooit gezegd heeft: wanneer je bijna verdrinkt door steeds kleiner wordende marges en een toenemende prijsdruk, blijft het een noodzakelijke strategie om op zoek te gaan naar een zogenaamde blue ocean. Meer dan ooit is dit mijn leidraad in het bedrijfsleven”, legt Pierre uit.

  Vertrouwen is de basis van succes

  “Kennis en de bereidheid om hard te werken vormen een noodzakelijke basis voor succes. Een ander belangrijk ingrediënt is vertrouwen. Zonder vertrouwen in je partners is het onmogelijk om waarde te creëren. Als het vertrouwen in je partners of je idee verwaterd is, kan je beter stoppen. Dat is uiteraard jammer, maar anders zal het je kijk op het leven en de mensheid verpesten”, voegt hij er met een verlegen glimlach aan toe.

  “Ik wil me omringen met opgewekte, positieve mensen omdat dat de enige manier is om te groeien en plezier te hebben in het leven. Dat is iets wat ik bewonder in mijn huidige partners, Sophie en Nicolas. Zij behoren tot de besten in hun vak en zien kansen en oplossingen in plaats van problemen. Dat is dé mindset om aan de slag te gaan!”

  De toekomst is rooskleurig

  In de huidige situatie zouden we allemaal kunnen klagen over een teruglopende markt. In plaats daarvan moeten we kijken naar de enorme kansen die zich voor ons uitstrekken. Als gevolg van COVID en de mogelijkheden om van op afstand te werken, is er een onmiskenbare en onvermijdelijke inkrimping van de vierkante meters per bedrijf. Maar, er zijn ook talloze onbenutte mogelijkheden.

  Kijk naar de meeste moderne luchthavens. Zij fungeren al lang niet meer louter als locatie voor het nemen van een vliegtuig. Ze zijn veranderd in vrijetijds- en ontmoetingscentra, compleet met parken en hoogwaardige multifunctionele ruimtes. Waarom zou dit pad niet ook in ons kantoorlandschap gevolgd kunnen worden?

  Fundamentele, lang verwaarloosde zaken bepalen de toekomstige behoeften. Hoe zit het met ecologie? Hoe zit het met duurzaamheid, of de eenvoudige behoefte om multifunctioneel en stimulerend te zijn? Denk aan het kantoor als een even aangename werkplek als je huis. Wat is daarvoor nodig? Er zijn zoveel manieren om vooruit te komen en dat is veelbelovend voor de toekomst.

  Soulbricks heeft een unieke positionering

  Soulbricks begeeft zich met succes op een markt die voorheen niet eens bestond. We werken rond drie dimensies. Als eerste focussen we ons op design. Hierbij gaat het ondertussen al om veel meer dan het creëren van landschapskantoren en vergaderzalen.

  Het tweede niveau van onze activiteiten bestaat uit de implementatie. De uitvoering van het project, binnen de tijd, binnen het budget en vooral boven de verwachtingen van de klant.

  En het derde niveau is waar we een verschil maken, zowel in België als in het buitenland. Soulbricks heeft het vermogen en de expertise om een door ons geconceptualiseerde ruimte te managen. Wij zien vierkante meters niet als een passief goed voor een bedrijf, we willen er iets interessants van maken dat loont. En dat maakt ons uniek.

  Ik twijfel er niet aan dat we de komende maanden en jaren zullen groeien en boeiende en uitdagende projecten zullen realiseren.