Fout: Contact formulier niet gevonden.

Follow Us:
Back to top

Op weg naar een futureproof kantoor: de impact van ESG-doelstellingen

Bedrijven gaan steeds vaker op zoek naar werkplekken die hun ESG-doelstellingen weerspiegelen. Het is dus belangrijker dan ooit om kantoren te ontwerpen die het welzijn van mensen en de planeet bevorderen. De wereldwijde acceptatie van de klimaatverandering en de impact van de lockdowns door COVID-19 versnellen de urgentie. 

Maar hoe kan je rekening houden met ESG-doelstellingen bij de inrichting en het beheer van je kantoor?

Back to the future

Gezonde werkomgevingen zijn niet langer een futuristische visie, maar de norm. De lockdown tijdens COVID-19 heeft nog maar eens het belang ervan in de verf gezet. Bovendien leidt een aangename werkplek tot een hogere productiviteit, meer betrokkenheid van werknemers en een betere reputatie van het bedrijf. Niet onbelangrijk om concurrerend te blijven en zich te onderscheiden op de markt.

Daarnaast zet de klimaatverandering en uitputting van natuurlijke hulpbronnen het milieu onder druk. Om de gevolgen te beperken en onze economie te verduurzamen, moeten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen voor de impact die onze gebouwen hebben op het milieu.

Tijd voor actie. ESG-doelstellingen helpen een duurzame en verantwoordelijke werkplek te creëren die het welzijn van werknemers, het milieu en de community ondersteunt. Bij Soulbricks denken we hier zowel tijdens het ontwerp als het beheer van een kantoorgebouw grondig over na. 

Een effectief ESG-design

In het proces om tot een spaceplanning te komen, analyseren we de behoeften van alle belanghebbenden. We ontwerpen elke ruimte met duurzaamheid in het achterhoofd en denken na over een efficiënte indeling om werknemers opnieuw te laten connecteren met het kantoor en met elkaar. 

Kortom, we optimaliseren het welzijn van de stakeholders en verkleinen de impact op het klimaat nog voor het bouwproces effectief van start gaat. 

Haal het maximale uit je kantoor

Daar blijft het niet bij. Ook tijdens het gebruik van de kantoren gaan we op zoek naar manieren om het welzijn van de planeet en de werknemers te ondersteunen. 

Een belangrijke schakel hierin zijn slimme tools. Denk bijvoorbeeld aan een applicatie die je toelaat om niet alleen de verlichting, ventilatie en verwarming te regelen, maar werknemers ook toelaat om vergaderruimtes te boeken of een werkplek te reserveren. 
Expertise nodig bij de inrichting en het beheer van jouw duurzaam kantoor? Het Soulbricks-team gaat graag voor jou aan de slag. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.